Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΘΕΟΦΙΛΗΣ.......Ποιες συντροφιές μανιπουλάρουν την ΑΣΚΤ ;




ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΘΕΟΦΙΛΗΣ
Ο πρωτογέννητος υιός προορίζεται Άρχοντας , ο δευτερογέννητος Ιεράρχης. Σας μιλώ για τον «νεποτισμό» (nepotism)· την προτίμηση στα αξιώματα των συγγενών φίλων μαθητών των ασκούντων εξουσία.
Απόρροια του νεποτισμού, ο ευνουχισμός των αποδεχόμενων αυτήν την εύνοια.
Μπορεί να γίνουν δεκανείς, ανθυπολοχαγοί και αν είναι τυχεροί στρατηγοί μα
ποτέ στρατηλάτες και ας φαντάζουν έτσι εντός του συστήματος των τειχών -
τεχνών. Εξόριστα του κάματου παιδιά είναι, που θέλγονται την ιδανική πολιτεία του Πλάτωνος . Όλα στην απύθμενη βουλιμία του "ιερατείου", που αγνοεί τη ρήση του Πιττακού του Μυτιληναίου: «Αρχή άνδρα δείκνυσι».
Η ιστορία της Νεοελληνικής τέχνης πιπιλάει την ανθρωπιά μας, αποφεύγοντας τεχνηέντως τον μέγιστο Πάνο Σαραφιανό (1919 - 1968) που ποτέ για την Α.Σ.Κ.Τ. δεν είχε τα τυπικά προσόντα αν και αποφοίτησε της σχολής, αλλά τα είχε ο διπλωμάτης και αυτοδίδακτος στην ζωγραφική Γιώργος Μαυροειδής (1912-2003) που δίδαξε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ από το 1959 ως το 1982, διατελώντας διευθυντής (1975 - 1977) και πρύτανης (1977 - 1978).
Ποιες συντροφιές μανιπουλάρουν τον πανεπιστημιακό χώρο; Ποιοι ‘‘διασφαλίζουν’’ την μοναξιά των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών; Ανατροπές υποσχέθηκε η νεοεκλεγείσα πρυτανεία της σχολής πριν ένα χρόνο ....την παρακολουθούμε να σπαράζεται σε ό,τι τους απερχόμενους κατήγγειλε... Καμία φιλία και κανένας κληρονομικός ηγεμών ως ο "καταλληλότερος", που θέλει εαυτόν να απεικονίζεται με φωτοστέφανο, δεν θα μας γλωσσοτομήσει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου